tirsdag 22. februar 2011

MATMUFFINS med brokkoli og skinkeEg er lite glad i skjevemat! Så eg må alltid finne på litt alternative nister. Eg kom øve ei MATMUFFINS oppskrift (Kamille Mor & Barn) som eg måtte prøve....å her er den :

1 løk
250 g brokkoli
2 ss olje
4 egg
100 g revet ost
1 dl mjølk
225 g kveitemjøl
2 ts salt
pepper
smelta smør til formene

Slik gjer du:

Hakk løken og del brokkolien i små minibuketter.Ha litt olje i ei steikepanna og fres løk og brokkoli i 3-4 min. Det skal ikkje brunas! La blandingen avkjøla. Skjer skinka i små terningar, ha den i ei bolle og rør inn dei andre grønnsakene. Tilsett eggene, eit om gangen, før du rører inn resten av ingridiensene. Smør ca 16 muffins former med smelta smør, fordel deigen i formene. Steik dei på 180*c, midt i ovnen, i ca 35 min. til dei er gylne og gjennomsteikte.

Dei blei faktisk kjempe gode :) Å dei er heilt supre å ha som niste!!

Eg blir glad for ein tilbakemelding viss du prøver deg på dei :)


Ønske deg ein fine tirsdagskveld!2 kommentarer:

  1. Lagde disse jeg også, men med grovt rugmel. Ble veldig bra, og fikk endelig kamuflert litt grønnsaker inn i maten. Jentene mine er nemlig eksperter på å pelle ut alt some r grønt:)

    SvarSlett
  2. Hei og tusen takk for hyggelig besøk hos meg :)
    For å linke til en annen nettside fra ett innlegg du lager, så trykker du "kobling" på menyen. Der legger du inn hele adressen til nettsiden (http://...osv) På linjen øverst står det "tekst som skal vises" og der skriver du eks "her" :) Da er det en link :) Men det er så lurt å merke ordet "her" i innlegget og gi det fetere skrift eller annen farge slik at folk ser at det er en link.

    Hyggelig å kunne hjelpe :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...her