lørdag 29. januar 2011

Frokostbrød

Har bakt gode grove frokostbrød!


Oppskrift:
100g margarin
4dl mjølk
4dl vatn
50g gjær
50g skukker
5dl grov bakst
5dl kveitemjøl

Lag vanleg gjærdeig...

Etter heving, deler du deigen i to. Kjevl ut ein og ein del til eit rektangel. Brett sammen i 3 delar. Skjær frokostbrøda i ca 4 cm og legg dei på steikebrette.

Pensle dei med egg og strø på solsikkefrø, sesamfrø eller linfrø.

Steik på 220*c i 10-15 min



Kjempe gode å ha som niste mat :)





2 kommentarer:

  1. Hei

    Når du skrive "strikking", ka meine du då? Da e så vidt liksom. Meine du rettstrikk eller vrangstrikk? Kan hørras så veldig likt ut for nåken, men eg ekje enig. Da e så mykje meir "sjel" i vrangstrikking, spesiellt når ein bruke str 6 i pastell, (eller str 6 på eine og 10 på andre pinnen!). (E forresten på jakt ette rundpinne med str 6 i eine enden og 10 i andre, jaja, 5 og 9 går og.) Vertfall så klare eg ikkje la ver å synga når eg strikke. Eg synge og synge. Iblant blir da litt masete for folk trur eg, men i strikking så meine eg alt e lov! Håpe du tenke på meg når du strikke ! mvh gutt, 55 år.

    SvarSlett
  2. Hei, har du rette veske mengde på oppskriften? Var veldig mye veske til mel mengden. Prøvde å lage den å ble veldig vått selv før jeg hadde i all vesken.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...her